Sunday 25 October 2015

Miami 29.09 - 06.10

Matkasell Frankfurtis

Maandusime Miamis lõunapaiku. Tollist ja muudest kurjadest onudest saime ilma viperusteta mööda ja lennujaamas ootas meid Triinu. Kimasime tema uhke punase BMW-ga poest läbi, haarasime kaasa õlut ning mingi keemiamaitsega rohelise kokteili, tassisime kohvrid Triinu juurde ja jalutasime randa. Triinu nimelt elab kahe minuti kaugusel Miami Beachist! Päike kõrvetas ja vesi oli uskumatult soe (ehk siis ei jahutanud üldse). Õhtul vedelesime veel veidi basseini ääres ja mina vajusin juba 8 paiku õhtul voodisse.

Miami Beach





Järgmisel hommikul startisime Key Westi poole. Tee peal hüppasime läbi Everglades’i rahvuspargist, mille põhiatraktsiooniks oli airboat ride ehk õhupaadi sõit?! Kimasime mingi masinaga soojärve peal, mis oli krokodille ja kilpkonni täis. 

Kroksid

Airboat


Key Westi võluks on just teekond sinna läbi sildadega ühendatud saarte (Florida Keys), sõit kestis u 3,5h. Teepeal tegime paar peatust drooni lennutamiseks ja iguaanide taga ajamiseks. Teeääred olid neid täis. Key West ise on saartest viimane ja kõige rohkem asustatud. Meile meenutas see veidi Haapsalu linna :) Väike armas ja vaikne linn, kus elavad pigem vanemad inimesed, iga nurga peal on armsad väiksed kohvikud ja kunstigaleriid.

Üks sildadest Keys'ide vahel



Triinu ja bemm


Iguaan kivil peesitamas

Kellegi armas majaesine

Florida Keys sunset


Reede hommikul võtsime ette kohaliku hommikusöögi. Valisin mingi tervisliku versiooni, millele sai lisandiks valida friikaid?! Õnneks olid puuviljad ka valikus. Seejärel suundusime loomaaeda. Miami loomaaed on hiigelsuur, pidavat u 10km jalutuskäik olema. Erilisi emotsioone seal ei tekkinud, loomaaed nagu ikka ja suurem osa loomadest kuskil mujal juba nähtud.










Meie elevandipepsiga




Tundus, et loomaaias sai vähe jalutatud seega suundusime tutvuma lähedal asuva Dolphin outlet’’iga. Mina olin kuu aega enne elevil, et saab suurematsorti suveriiete shoppingu teha, sest kodust ju midagi kaasa polnud pakkida ja kust sa siis veel kleite ja shortse ostad, kui mitte Miamist J Poodi jõudes selgus aga pisiasi, et neil seal on talvehooaeg ja müügil ainult tuhmides toonides talveriided (käimas oli tõsine rannahooaeg, iga päev üle 30 kraadi)???!!! Normaalsetes poodides on hinnad vähemalt sama kõrged kui Eestis, odavaid firmariideid leiab tõsistest outlet poodidest, mis on üpris hirmsad. Meie seal kaevata ei viitsinud. Mina olen varem USA outlettides käinud ja ei ole väga üllatunud kehva valiku üle. Priidu aga oli küll üsna shokeeritud, tema Ameerika (shopingu)unelm sai purustatud. Ainult Victoria’s Secret ei vedanud ka seekord alt, haarasin sealt endale kahed natuke liiga kallid bikiinid.
Demonstreerin uusi bikiine

Järgmisel hommikul tegime Miami Beachi poodidele ka seitse tiiru peale. Valikus olid kallid butiigid ja turistidele suunatud Surf shop, kus oli müügil igasugu Miami kirjadega riideid ja muud odavat nänni. Ostsin PINK’ist endale seljakoti (Priidu soe soovitus, pidavat palju mugavam olema, kui käekott. Mitte, et ta seda PINK’i oma silmas oleks pidanud.. ), mis matchib mu kalipso ja uute bikiinidega! Lisaks ostsin ühed odavad surfishortsid ja lillelised lühkarid. Priidu sai endale Lulu Lemonist ilusad shortsid, üsna kallid jällegi.

Minu uus seljakott!

Pühapäeval oli Triinu nõus meile oma autot laenama ja tegime mall’ile uue tiiru peale. Seekord juba ostsime midagi, aga Priidu unistuste shortse ikka üheski poes ei müüdud. Ta pidi leppima igavate pruunide cargo pükstega, millel on vähemalt miljon vajalikku taskut olemas. Mina avastasin ühe toreda poe Papaya, kust leidsin täpselt sellise lillelise seeliku, mida olin otsinud ja veel paar asja.


Paar ostetud asja

Abercrombie&Fitchist 60$, kahjuks osutus täiesti ebavajalikuks esemeks siin :D

Kuna shoping ei osutunud ikkagi piisavalt edukaks, läksime viimasel õhtul enne ärasõitu Priiduga ühte kallimasse kaubanduskeskusesse. Ka seal pidime pettuma :D Jõudsime sealolles kaks korda Cheescake Factory’s söömas käia. Esimesel korral õnnestus mul tellida hallitusemaitsega burger, mille Priidu tagasi saatis. Minumeelest polnud nii hull :D Teisel korral läks edukamalt, nautisime oma juustukooki ja kõrvallaudadest avanevat Ameerikale iseloomulikku vaatepilti. Lapsed lasid oma hiigelsuurele pastale iga paari minuti tagant uue kilo juustu riivida.
Juustukook (tegelikult oli hiigelsuur)


Laupäeva õhtul tuli Triinu sõbranna Eva külla ja otsustasime Miami Beachi ööelu ka üle vaadata. Käisime ühes lounge-tüüpi kohas, kus meil õnnestus mingile piiratud rooftop party’le sattuda ja lahtises klubimoodi kohas Mango. Mangos olid iga natukese aja tagant erinevad vägevad esinejad, nt Jabbawockeez, kunstpepudega superilusad salsatantsijad ja paljaste ülakehadega musklis kutid (kes olid ühtlasi ka barmanid). Üldjoontes hinnad olid kallid ja meie läksime üsna vara koju magama, niigi olime juba üllatavalt kaua üleval püsinud.



Must do Miamis pidavat olema ka paadituur kuulsuste saarte vahel. Saime grouponist päris hea diili. Miamis nimelt on igasugu piletitele võimalik leida internetist sooduskuponge. Sõitsime mööda Star Islandist ja muudest saartest, kus asuvad kuulsuste mansionid. Nägime Shakira, Ricky Martini jne villasid. Täitsa vägev oli.









No comments:

Post a Comment